Tervetuloa Uukuniemelle! Tokkarin Leader-kehys sijaitsee Uukuniemen vierasvenesatamassa ja lähellä kuntakeskuksen palveluita. Uukuniemi on etenkin kesäisin lomailijoiden paratiisi ja alueella toimii aktiivisesti Uukuniemen vapaa-ajan asukkaat, jotka järjestävät kesäisin erilaisia aktiviteetteja. Lähistöllä sijaitsee kauppa, ravintola ja lyhyen ajomatkan päässä sijaitsee myös Uukuniemen kirkonkylä ja Papinniemen leirintä-alue.

NÄHTÄVÄÄ

Uukuniemellä on paljon nähtävää kaikenikäisille. Uukuniemellä Papinniemen leirintäalueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee autiokylä. Alueella on muinaisjäänteitä metsittyneen autiokylän alueella. Reitille järjestetään myös opastettuja kierroksia. 

Uskonnosta kiinnostuneet voivat tutustua Uukuniemen kirkonkylällä sijaitsevaan kirkkoon, joka on rakennettu 1700-luvulla. Alueella on myös Pyhän perheen tsasouna.

Uukuniemi tarjoaa loistavat puitteet myös retkeilyyn, pyöräilyyn, kalastukseen, melontaan ja muihin ulkoilma-aktiviteetteihin. Talvisin alueella on myös hyvin ylläpidetyt latuverkostot.

HISTORIAA

Uukuniemi sijaitsee Parikkalassa, aivan itärajan läheisyydessä. Uukuniemi on monella tapaa rajapitäjä, se sijaitsee Pohjois- ja Etelä-Karjalan rajalla. Uukuniemestä on sotien aikaan jäänyt useita kyliä Venäjän puolelle. Uukuniemellä on pitkät perinteet uskonnossa saarnaaja Helena Konttisen myötä.

”Uukuniemen kirkkokallio Papinniemessä on ollut arkeologisten kaivausten kohteena vuosien 1995-2007 välillä. Paikalla on sijainnut 1600 -luvun puoleenväliin saakka ortodoksinen kylä kalmistoineen ja kirkkoineen. Suomen jouduttua Ruotsin vallan alle Papinniemen kylän ortodoksinen väestö pakeni Venäjän puolelle korkean verotuksen ja luterilaisen käännytystyön seurauksena. On myös todennäköistä että alueella on palvottu tätä ennen suomalaisen muinaisuskon jumalia. Itse Uukuniemi (1700-luvulla Ugonniemi) -nimikin voisi viitata siihen että alueella on palvottu Ukko ylijumalaa.” (Lähde: Uukuniemi.info)

TUTUSTU

Uukuniemen historia https://www.uukuniemi.info/historia/papinniemen_kirkkokallion_salaisuudet_1515/

Uukuniemi Vasukkaiden sivuilla

https://www.vasukkaat.fi/kohteena-uukuniemi-nahtavyydet-ja-tekemiset-matkailijalle

Uukuniemen autiokylä

https://www.facebook.com/papinniemenhistoriapolku/

Uukuniemi-info

Palveluita Uukuniemellä

https://visitparikkala.fi/majoitus/