NÄHTÄVÄÄ

Tule katsomaan Suomen suurinta pumptrack-rataa Ruokolahden keskustaan! Leader-hankkeella 2020 valmistunut pumptrack-rata keräsi aktiivisia talkoolaisia alueen yrittäjistä, asukkaista ja nuorista. Lopputuloksena huikeasta työstä syntyi Suomen suurin pumptrack-rata. Ruokolahden Pumptrack-rata sijaitsee Rasilassa kunnan keskustaajaman urheilukentän vieressä.

Pumptrack on kumpuileva asfalttipintainen rata ja se on tarkoitettu pyöräilijöille, skeittareille, skuuttaajille ja rullaluistelijoille. Radan käyttö on kaikille maksutonta. Radan läheisyydestä löytyy Ruokolahden urheilukenttä, joka on osa Ruokolahden taajaman liikuntakeskusta, jonka palveluihin kuuluu mm. tennis, frisbeegolf, tekonurmi, sisäliikunta ja ulkoilumahdollisuudet.

Rasilan Pumptrack löytyy osoitteesta Metsolantie 3, 56100 Ruokolahti

HISTORIAA

Ruokolahti on perinteikäs ja pitkäikäinen pitäjä, joka on perustettu 1572. Ruokolahden kirkonmäki on ikuistettu Albert Edefeltin maalaukseen ”Ruokolahden eukkoja kirkonmäellä” vuonna 1887. Ruokolahden kotiseutumuseo sijaitsee Ruokolahden kirkonmäellä, kellotapulia vastapäätä. Museokokoelmiin kuuluu yli 3000 esinettä, joista vastaa kotiseutuyhdistys Ruokolahti-Seura ry. Museo on perustettu 1955. Rakennus on lainajyvästö vuodelta 1861 ja sen on rakentanut Antti Enlund. 

Alimmassa kerroksessa on kirkkomuseo-osasto, jossa on aikaisemmista kirkoista talteen otettua esineistöä. Edelfelt-huoneessa kerrotaan taiteilijan vierailusta paikkakunnalla, sekä Ruokolahden Eukot kirkonmäellä- teoksen synnystä. Rahahuoneessa on esillä vanhoja rahoja, paikkakunnan arkeologisia löytöjä sekä tietoa esihistoriasta. Toisessa kerroksessa on kotitalous- ja käsityöesineistöä sekä sotahistoriaan kuuluvaa esineistöä. Ylimmässä kerroksessa on esillä luontaistalouden ajan elinkeinotoimintaan liittyvää esineistöä.

Kehyskohteet lähellä

Parikkala, Veikkola Saari

Parikkala, Tokkari Uukuniemi

Simpele, Tehtaanpuisto

Simpele, Ritakoski

GPS-koordinaatit

Pumptrack, Rasila: 61.294157, 28.823752

Tutustu lisää

Voit lukea pumptrack-radasta lisää täältä

Kentän läheisyydestä löytyy Ruokolahden keskustaajaman kattavat palvelut joista voit lukea lisää Ruokolahti oppaasta

Ruokolahden keskustaajaan liikuntakeskus Lue lisää palveluista

Ruokolahden museo Visit Ruokolahti-sivustolla

Ruokolahden historian aikajana Ruokolahden kunnan sivuilla

Jaa kuvia somekanaviin #leaderkehykset

Ihmisiä Pumptrack-radalla
Kuva: Henri Niiranen