Mitkä Leader-maisemakehykset? 

Leader-kehyksillä tuodaan esille paikallista maaseudun kehittämistoimintaa nostamalla kehyksiin alueen Leader-kohteita. Keskiössä ovat maaseutu, kyläaktiivisuus ja kauniit maisemakohteet. Leader-kehyksiä pystytetään Etelä-Karjalassa Imatran, Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden upeisiin Leader-kohteisiin ja eteläisessä Kymenlaaksossa Kotkaan, Haminaan, Miehikkälään, Pyhtäälle ja Virolahdelle vuosina 2021-2022. 

Kehyskohteista muodostetaan kehysten reitistö, joka avaa matkailijalle kiinnostavan kokonaisuuden maalaiskohteista ja tuo esille kylien toimintaa. Kehysten yhteydessä olevat infotaulut kertovat alueen kohteesta ja vievät QR-koodin kautta nettisivuille, joista pääsee tutkimaan tarkemmin kehysten reitistöä ja sen läheisyydessä sijaitsevia palveluita. Hankkeen yhteistyökumppanina ovat Viron National Geographic -kehysreitistö ja sen mahdollistaneet viron Leader-ryhmät. Suomen Leader-maisemakehysten aluetta tuodaan esiin myös Viron National Geographic lehdessä, sekä www.visitsouthestonia.com sivustolla. 

Hankkeessa päävetäjänä ja yhteistyökumppanina toimii Eteläisen Kymenlaakson Leader-Sepra, jossa vihreitä Leader-maisemakehyksiä pystytetään vuosien 2021 ja 2022 aikana. Kehysten pystyttämistä voit seurata myöhemmin somessa niin facebookissamme, kuin instagramissakin @etelakarjalankarki @leaderkehykset 

Jaa meille ja muille omia kuviasi ja tunnelmapaloja kehyskohteista ja jaa niitä somekanavillasi aihetunnisteella #leaderkehykset.

#Leaderkehykset #LeaderKarki #LeaderSepra