NÄHTÄVÄÄ

Tule tutustumaan taidetien nähtävyyksiin! Jäppilänniemen taidetiellä on kesäisin ympäri vuorokauden auki olevia taiteilijoiden, harrastajien ja taideopiskelijoiden tekemiä taidekohteita. Taidetiehen kuuluu myös Salo-Peltolan seurojentalolla oleva taidenäyttely. Salopeltola-Jäppilänniemen Marttojen kahvila on avoinna näyttelyn yhteydessä. Taidetien kohteet ilahduttavat kävijöitä aina kesäisin. Kesäasukkaiden ja kyläläisten ideoima taidetie tuo yhteen asukkaat sekä taiteilijat ja tarjoaa piristystä tietä pitkin matkaaville.

Taidetie on noin kymmenen kilometrin pituinen maantien osuus, jota reunustavat taideteokset: kissoja, heinäukkoja, veistoksia, seinämaalauksia. Taidetiellä on kesäisin näyttely, jossa on runsaasti eri taiteilijoiden teoksia Suomesta ympäri maailmaa. Taidenäyttely pystytetään kausittain ja se sijaitsee Salo-Peltolan seurojentalolla. Lue lisää taidetiestä

TIETOA

Jäppilänniemi muodostuu kolmesta kylästä Jakka, Salo-Peltola Ja Jäppilänniemi. Vakituisia asukkaita Jäppilänniemessä on noin 140 , Immalanjärven rannoilla on monen kesänviettopaikka, niinpä kesäisin asukasmäärä kaksinkertaistuu. Kylällä toimii useita seuroja joissa voi harrastaa mm. kalastusta, kutomista ja urheilua. Jäppilänniemestä on matkaa Vuoksenniskalle ja kaupungin palveluihin n. 7 km. Immalanjärven ohella maisemalle ovat tyypillisiä suuret viljellyt peltoaukeat. Maataloutta harjoitetaan kylässä edelleen, vaikka karjatiloja on enää muutamia. Kylän kokoontumispaikkana ja sydämenä toimii Salo-Peltolan seurojentalo. 

NÄIN LÖYDÄT PERILLE

Jäppilänniementie 343, 55800 Imatra. Vuoksenniskalta Jäppilänniementietä pitkin, noin viiden kilometrin päästä alkaa 10 kilometriä pitkä Jäppilänniemen Taidetie.

Taidetien omat facebook-sivut: Taidetie facebookissa

Tutustu lisää

Jäppilänniemi Imatran kotisivuilla

Jäppilänniemen läheisyydessä sijaitsee Vuoksenniska, yksi Imatran kaupunkikeskustoista

Lähellä sijaitsee myös Seppoin polku

Jaa kuvia somekanaviin #leaderkehykset