Leader-ramar Södra Karelen

RITAKOSKI RAUTJÄRVI

Välkommen och beundra de svallande forsarna! Restaurerandet av Hiitolanjoki har inletts genom att riva dammen till Kangaskoski kraftverk för att gynna den sällsynta ladogalaxens förökning.

VEIKKOLA PARIKKALA

Välkommen till Saari! Kom och se hur butikens gamla lagerbyggnad har förändrats till en samlingsplats för alla i Saaren Akonpohja.

JÄPPILÄNNIEMI IMATRA

Kom och se sevärdheterna på konstvägen! På Jäppilänniemi konstväg, som är öppen dygnet runt på somrarna finns konstföremål gjorda av konstnärer, amatörer och konststuderande. Konstvägen omfattar också en konstutställning vid föreningshuset i Salo-Peltola. I anslutning till utställningen är Salopeltola-Jäppilänniemen Martat rf:s (lokal Marthaförening) kafé öppet. Föremålen på konstvägen gläder besökare alltid sommartid.

PUMTRACK RUOKOLAX

Kom och se Finlands största pumptrack-bana i Ruokolax centrum! Pumptrack-banan som färdigställdes 2020 genom ett Leader-projekt samlade aktiva frivilliga bland annat företagare, invånare och ungdomar i området. Slutresultatet av detta väldiga arbete är Finlands största pumptrack-bana!

ITÄ-SIITOLA IMATRA

Välkommen till Imatra! I Imatra finns mycket att se och uppleva för hela familjen. I Imatra är naturen nära – Vuoksen delar staden som är omgiven av Saimen. Itä-Siitolas Leader-ram visar de bästa sidorna av Imatra – jordbrukslandskap, Vuoksen och Mansikkala stadscentrum som skymtar på motliggande strand. I närheten av Leader-ramen finns Imatras veteranpark som också är ett natur- och kulturobjekt i Saimaa Geopark-nätverket.

TOKKARI UUKUNIEMI PARIKKALA

Välkommen till Uukuniemi! Tokkaris Leader-ram finns i Uukuniemis gästbåtshamn och nära servicen i kommuncentret. I synnerhet på somrarna är Uukuniemi semesterfirarnas paradis där sommarinvånarna ordnar olika aktiviteter. I närheten finns butik och restaurang och på kort köravstånd Uukuniemi kyrkby och Papinniemi campingområde.

TEHTAANPUISTO RAUTJÄRVI

älkommen till Simpele centrum! I Fabriksparken i närheten av den förstklassiga servicen i Simpele kommuncentrum finns en Leader-ram. Fabriksparken är särskilt känd för en högklassig frisbeegolfbana, men samtidig är parken också ett historiskt objekt.

ÄITSAARI RUOKOLAHTI

Välkommen till Äitsaari, Finlands sjunde största insjövattenö! Leaderramen på Äitsaari finns i början av Äitsaari. Genom ramarna kan du se Suikkala sund och Suikala dansbana där man fortfarande ordnar oförglömliga danser och fester. På Äitsaari kan du njuta av praktfulla landskap, utmärkta cykelvägar och känna Saimen kalla.